Materiaal

Een salontafel, tuintafel, loungesets en persoonlijke interieurvoorwerpen voor thuis, volledige kantoorinrichting, maar ook een bbq tafel, reclamebord of wat u maar kunt bedenken voor in de horeca. Bij Wallie Woods kunt u terecht voor al u op maat gemaakte houten meubelen.

Eer word niet alleen gewerkt met hout. Wij maken ook ontwerpen in combinatie met steigerbuizen, blokpoten en stalen frames. Daarnaast is de houtsoort natuurlijk altijd in overleg, steigerhout, eiken of douglas hout. Alles is bespreekbaar!!! Een echt ambachtelijk design-exemplaar volledig naar wens!!

Eiken

Het eiken wat we gebruiken in onze designs is Europees eiken. Dit heeft een rustieke en lichte kleur heeft. De dikte varieert van 2 tot 6 cm. Het is uitstekend te gebruiken voor tafelbladen want het word verlijmd en dit geeft een strakke look. Het hout is goed gedroogd en in iedere gewenste maat blad met onderstel te leveren.

Steigerhout

Wij werken met echt gebruikt steigerhout. Dit hout is robuust, onbewerkt en vol met details. Deze kleine oneffenheden maken het steigerhout uniek. Een beetje verf hier, een plek met cement en wat krassen en duiken. De imperfecties geven dit hout een echt karakter.

Douglas hout

Douglas hout is een dennen soort  en komt van oorsprong van de “Orgeon Pine” uit Noord-Amerika. Tegenwoordig wordt deze houtsoort veel geplant in Europa omdat het hier steeds meer gebruikt wordt omdat een hoge kwaliteit heeft. Wij werken graag met deze houtsoort omdat het een luxe look heeft en erg duurzaam is.

Staal

Staal gebruiken voor de onderstellen en frames van tv-meubelen of badkamer meubelen. Alle staal wordt vakkundig verwerkt door onze lassers. We werken met goede diktes van staal zodat u solide onderstellen en frames heeft. Al onze onderstellen worden gepoedercoat of behandeld met een blanke lak zodat het staal nooit afgeeft.